fredag 21 december 2012

Istället för vörtbröd, Hurtbulle

Jag bara måste tipsa om detta helt fantastiska bröd. Snabbt att göra och underbart gott.
 
HURTBULLE
 
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Smaklig måltid!

4 kommentarer:

  1. Ja detta bröd är bara så gott.
    Brukar slänga ihop det i mellanåt.
    Så bra med att man kan slänga i lite blandat som finns hemma bara och variera det i det oändliga.
    Hoppas ni får en riktigt God Jul, misstänker att jag inte kommer hinna in och kommentera bloggar nu några dagar ;)
    Kramar Malin

    SvaraRadera
  2. Låter riktigt gott :)

    Kram och God Jul / Madame Edith

    SvaraRadera
  3. Ser underbart gott ut! Ville bara tala om att du har inte bara en utan två s k julklappar att hämta hos mig ;)Vill också önska dig en underbar God Jul och ett gott nytt År!

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  4. Låter väldigt gott!
    Önskar dig en riktigt God Jul!
    Kram Petra

    SvaraRadera