torsdag 6 december 2012

Utmaning: Eco wraping

Hos Annie, med bloggen Huset nummer 10, pågår just nu en utmaning som går ut på att slå in presenter på ett mer miljövänligt sätt. Detta kallas eco wraping. Istället för alla papper och snören som bara slängs så fort de avlägsnats från innehållet är tanken att förpackningen ska sparas för att användas igen. Det är också meningen att man ska använda sådant man redan har, dvs, inget nyinköpt material. Återvinning när den är som bäst alltså.
 
Min eco wraping gjorde jag så här:
Eftersom jag har katt går det åt ganska många kattmatsburkar och därför tog jag en sån (urdiskad naturligtvis). Jag klistrade på en liten bit överblivet tyg och en liten snutt med spets som egentligen var för liten för att kunna användas någonstans. Dessutom hade jag en gammal paradhandduk som jag inte använt de senaste 10 åren, den klippte jag en remsa ur och satte runt "magen" på burken. Över remsan knöt jag ett fint polkagrisrandigt band som jag själv fått på en present en gång i tiden. Locket gjorde jag av en pappbit som har suttit inuti en babybody som jag köpt på GeKås, även den kläddes med paradhandduk och ytterligare en liten kort överbliven spetsbit.
Resultatet ser ni ovan, blev riktigt bra tycker jag!
 
Dessutom har jag av fina Annie fått en award som jag tackar ödmjukast för. Denna award ges till mindre bloggar som har max 200 följare. Jag ger naturligtvis denna award vidare och jag har valt att ge den till:

FruNeroLindströms Hörna
En inspirerande blogg om både det ena och det andra som livet kan innehålla.
 
En härlig blogg med skapande för både stora och små.
 

6 kommentarer:

 1. Grattis till din award!
  Burken blev riktigt bra :))
  Ha en fin vinterkväll!
  Kram Bia

  SvaraRadera
 2. Men vilken härlig idé. Tack för ditt bidrag jag har nu fört över det till mig och det kommer publiceras den 10 december;)

  Önskar en skön kväll
  Kram

  SvaraRadera
 3. Först: vilket snyggt paket, de har du gjort kanon.
  Och för det andra: men tack söta du. Vad snäll du är.
  Hoppas ni får en riktigt riktigt mysig Fredag och en trevlig helg, Kramar Malin

  SvaraRadera
 4. Tjusigt paket och grattis till awarden! Liza

  SvaraRadera
 5. Jag är ju en som har fått lära sig spar på presentpapper så jag älskar fina paket så detta kan jag gärna tänka mig på.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack snälla söta fina du för awarden :)Blir så glad så glad :)Och vilken söt liten presentförpackning har också en massa sparade kattmatsburkar så tack för tipset duktiga du :) Ha en mysig lördag!

  Kram Åsa

  SvaraRadera