söndag 9 december 2012

Stopp

Jag har vågat mig på att virka amigurami-figurer, tycker de är så fina och det går att virka precis vad som helst. Dessutom svämmar nätet fullkomligt över av mönster.
Efter att ha virkat större delen av ett, än så länge, hemligt projekt hade min påse med stoppning (som jag vid ett tillfälle fått av min mamma) minskat drastiskt och jag började fundera på var jag kan köpa nytt. Jag gick in på sidor som Panduro och diverse textilbutiker och konstaterade ganska snabbt att stoppning är DYRT vilket var ganska nedslående eftersom figurerna är så roliga att virka. Jag slog det tillfälligt ur hågen och började surfa runt bland pysselbloggar för att söka inspiration istället då jag dök på en blogg som stoltserade med rubriken "Virktips". Detta var jag tvungen att kolla närmare på och efter att ha läst ungefär hälften kom det strålande tipset:
Köp inte stoppningsvadd i dyra specialbutiker, köp istället IKEAs billigaste kuddar och slakta dom.
Vilken strålande idé!
Dessutom började jag fundera i bästa återvinningsstil att det måste finnas mängder av gamla kuddar som folk har liggandes som de inte längre vill ha och som jag då kunde ta istället. Nu ska det skickas ut en efterlysning bland mina FB-bekanta och ge mig ut på kuddjakt bland släkt och vänner för att se om jag får napp.

1 kommentar:

  1. Jag skulle precis säga det samma att köp billiga kuddar och stoppa istället. Har har vi kinabutiker så man kan hitta kuddar till en billig peng.
    Kram

    SvaraRadera