Ett ätbart pyssel som jag bara måste dela med mig av är dessa otroligt goda sockersaltade kanelmandlarna. Enkla att göra och ännu enklare att äta upp.
200 gram sötmandel
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
2 tsk flingsalt
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
2 tsk flingsalt
1. Skålla och skala mandeln.
2.Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3-4 minuter.
3. Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna.
4. Bryt isär och förvara torrt i en burk med tätslutande lock fram till servering....eller ät upp med en gång, det gjorde jag.
2.Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3-4 minuter.
3. Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna.
4. Bryt isär och förvara torrt i en burk med tätslutande lock fram till servering....eller ät upp med en gång, det gjorde jag.