måndag 29 juli 2013

Ljuva semester

Igår kom vi hem efter en två veckor lång husvagnssemester i Karlskrona.
Tror aldrig sedan jag blev vuxen att jag har badat varenda dag som jag gjort denna semester, helt underbart och något som verkligen måste njutas av.
Vi har även hunnit med en hel del utflykter när vi besökte Blekinge. Bilden ovan är tagen på kolonilotterna på Dragsö, visst är de otroligt gulligt.
 Vi har dessutom varit i Blomstergården i Eringsboda, en väldigt annorlunda trädgård med en gedigen historia. Små hus, figurer och pampiga slott trängs med alla vackra blommor i denna mycket sevärda park.
 Kristianopel fick sig också ett besök, där vandrade vi runt på resterna av den gamla försvarsmuren och där konstaterade sonen att han skulle bli präst eftersom det var svalt inne i kyrkan...ja det är ett skäl så gott som något.
 
Vi tog även en tripp till Ronneby brunnspark. Även där var det vackra planteringar och underbara promenadvägar att strosa runt på. En glass fick vi naturligtvis också ner.
 
Vi var även på Barnens gård där vi åkte hölass, klappade diverse djur och badade i deras härliga vattenland. Därifrån har jag inga bilder för jag hade inte fått med mig kameran. Detta var sonens favoritutflykt vilket kanske är förståeligt och detta trots att jag gjorde mitt bästa för att dränka honom när vi åkte vattenrutschkana. ;)
 
Sist men inte minst var vi och hälsade på Rosenbom och la en peng under hatten. Den ursprungliga Rosenbom tillverkades på 1700-talet och finns i byggnaden bakom som är en väldigt vacker kyrka. Rosenbom var en fattigbössa och även idag kan man alltså lyfta på hans hatt och lägga en peng till välgörande ändamål. Den Rosenbom som är på bilden är en kopia och tillverkades med originalet som förlaga på 50-talet.
 
Lite pyssel har givetvis också hunnits med, virkning är ju något som är lätt att ta med. En rosa döskallesjal fick det bli och tillverkningen av den har varvats med korsordslösning och bra böcker.
 
En helt underbar semestertripp har det varit och den kommer jag och min familj leva på länge. Nu återstår två underbara semesterveckor till som vi bland annat kommer tillbringa med att umgås med vänner och gå på U-port festivalen som slår upp portarna till helgen.
Kan man ha det bättre?!

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga små smultronställe ni hittat på semestertrippen!!
  Så härligt att vara ute och campa, men så skönt att komma hem igen...
  Önskar Dig en ny magisk vecka, kram Kate

  SvaraRadera
 2. Låter som om ni haft en helt fantastisk semester, ser ljuvligt ut iallfall.

  Härlig sjal du gjort, än en gång måste du berömmas för virkningsfärdigheterna som du bestitter;)

  Önskar dig en fortsatt ljuvlig semester
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Ser ut som en riktigt härlig semestertur! Jag tror aldrig att jag varit i de krokarna, tack för tipsen på fina platser att besöka! Är lite nyfiken på U-port jag också, många bra artister att se, kanske blir det en tur dit.
  Om jag förstått rätt så kommer Granit försöka få igång sin webshop under hösten, så då kan vi handla fina och praktiska saker utan att vi har affären nära. De har mycket bra grejor man skulle vilja få hem =)
  Ha en fin helg och en fortsatt härlig semester!
  Kram Petra

  SvaraRadera