onsdag 21 november 2012

Jul, jul strålande jul

Jag håller på att planera upplägget för årets jul. Jag har mängder av saker som är tradition och som måste göras. Till att börja med sätta upp julgardiner, ta fram ljusstakar och stjärnor, göra iordning barnens klappkalendrar, lägga på juldukar, köpa julstjärnor (blomman alltså) till köksfönstren, fixa dekoration till ytterdörren och klä in verandan i granris och ljusslingor. Detta måste vara färdigt innan 1:a advent men sedan är det en gedigen lista på allt från pepparkaksbak och graninköp till julkortsfotografering och enrisuppsättning i taklampan i köket för att bara nämna lite. Det kommer att vara fix och pyssel ända fram till julafton men jag tillhör dem som inte känner någon som helst stress över detta utan stormtrivs med alla förberedelser.
Tyvärr blir det inte så mycket vanligt pyssel i dessa tider men så fort jag hinner så kommer det givetvis att redovisas. Det kommer nog bli fler recept på julgodis som jag ju bara måste pröva och kanske...men bara kanske delar jag med mig av mormors fantastiska pepparkaksrecept....
Nu drar jag och familjen på julmarknad på Tjolöholms slott.

10 kommentarer:

 1. Det är mycket som ska fixas innan jul ..men ack så roligt det är :-) Önskar dig en bra dag//Titti

  SvaraRadera
 2. Åh ha det så roligt på Tjolöholms slott och passa på att smaka allt gott som erbjuds där. Själv stod jag läääänge och väl vid ost-provningen man måste ju prova samma ost minst tre gånger för att se om den verkligen var godare än den andra;)

  Önskar er en härlig dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Ja listan är lång så här i juletider men mysigt är det :)Ha en fortsatt fin dag :)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Jag hör att du har det du gör fram till julafton:)
  Det har jag också, problemet är bara att man tror att det är lugnt...men tiden bara drar iväg liksom...
  Ha de bra
  Kram

  SvaraRadera
 5. Mycket som skall fixas före julen..blir nästan för mycket dock när man måste ladda inför julmarknad flera månader i förväg..julen har mist sin magi lite för mig tyvärr..suck.. :(

  SV: Man får lov att bita ihop och kämpa vidare, gör tyvärr mer än jag orkar egentligen..men är huvudet dumt får kroppen lida heter det ju.. ;)

  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 6. Mamma har så bråttom, klipp, klipp, klipp

  Ja adventstiden får väl ses som årets höjdpunkt för oss pyssmaniac, man får bara inte glömma bort att njuta men det verkar du ju göra :)

  Tjingeling

  SvaraRadera
 7. Vad händer om du inte gör allt det här då?

  Jane

  KRAM!!

  SvaraRadera
 8. SV: Haha nej det tvivlar jag på.. ;)

  SvaraRadera
 9. Ja, det sämsta man kan göra är ju att stressa upp sig. Jag började lite smått byta gardiner igår. Stjärnor och stakar vågade jag dock inte plocka upp än ;)
  Hoppas ni får en skön Torsdag, Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Visst är det en hel del som ska fixas nu inför jul, men det är ju så roligt, så det är bara att passa på att njuta! =) Ser fram emot första advent och att få lite extra ljus runt om i huset.
  Hoppas du får en fin helg med massor av julpyssel!
  Kram Petra

  SvaraRadera