onsdag 31 oktober 2012

Att göra egna schabloner

 Det finns schabloner i alla möjliga former och storlekar att köpa men tyvärr är de ofta ganska dyra och därför beslutade jag mig för att göra egna. För några år sedan köpte jag en lamineringsmaskin i Ullared, tror den kostade 149 kronor, och nu kom jag på att den faktiskt går att använda till schablontillverkning.
Jag körde igenom en tom lamineringsficka så att den blev hård, sedan la jag fickan över den form som jag ville att schablonen skulle ha och ritade av konturerna med en permanent marker-penna, sedan var det bara att klippa ut.
Med en disksvamp och färg var det sedan bara att dutta figuren på valt underlag och det fungerade alldeles utmärkt.
Varför spendera dyra pengar på några få schabloner när du kan göra hur många som helst för 149 kronor + 99 kronor för 100 lamineringsfickor?
Ett litet spartips från mig. =)

7 kommentarer:

 1. Det blev ju billigt!

  KRAM!!

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra idé.
  Önskar dej en spännande kväll!
  Bus eller godis? :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja varför inte,det var ju en kul ide! Kramen lisbeth

  SvaraRadera
 4. Vilken superbra idé, tack för tipset! Snart dags för en tur till Ullared, får hålla utkik då =) Det är nog ett bra inköp, det finns säkert massor av roliga saker man kan använda en lamineringsmaskin till.
  /Petra

  SvaraRadera
 5. Så smart;) jag har också en lamineringsmaskin, de går att använda till mycket;) Tack så mycket för tipset och du har en sak att hämta inne hos mig;)
  Ha en härlig dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 6. Smart.
  Och så snyggt det blev.
  Hoppas du får en riktigt skön start på november, Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Det där var det smartaste jag hört på länge! Shabloner är ju jättedyra! Lamineringsmaskin har även jag - en mycket bra uppfinning till lite av varje!
  Kram Anna

  SvaraRadera