måndag 29 juli 2013

Ljuva semester

Igår kom vi hem efter en två veckor lång husvagnssemester i Karlskrona.
Tror aldrig sedan jag blev vuxen att jag har badat varenda dag som jag gjort denna semester, helt underbart och något som verkligen måste njutas av.
Vi har även hunnit med en hel del utflykter när vi besökte Blekinge. Bilden ovan är tagen på kolonilotterna på Dragsö, visst är de otroligt gulligt.
 Vi har dessutom varit i Blomstergården i Eringsboda, en väldigt annorlunda trädgård med en gedigen historia. Små hus, figurer och pampiga slott trängs med alla vackra blommor i denna mycket sevärda park.
 Kristianopel fick sig också ett besök, där vandrade vi runt på resterna av den gamla försvarsmuren och där konstaterade sonen att han skulle bli präst eftersom det var svalt inne i kyrkan...ja det är ett skäl så gott som något.
 
Vi tog även en tripp till Ronneby brunnspark. Även där var det vackra planteringar och underbara promenadvägar att strosa runt på. En glass fick vi naturligtvis också ner.
 
Vi var även på Barnens gård där vi åkte hölass, klappade diverse djur och badade i deras härliga vattenland. Därifrån har jag inga bilder för jag hade inte fått med mig kameran. Detta var sonens favoritutflykt vilket kanske är förståeligt och detta trots att jag gjorde mitt bästa för att dränka honom när vi åkte vattenrutschkana. ;)
 
Sist men inte minst var vi och hälsade på Rosenbom och la en peng under hatten. Den ursprungliga Rosenbom tillverkades på 1700-talet och finns i byggnaden bakom som är en väldigt vacker kyrka. Rosenbom var en fattigbössa och även idag kan man alltså lyfta på hans hatt och lägga en peng till välgörande ändamål. Den Rosenbom som är på bilden är en kopia och tillverkades med originalet som förlaga på 50-talet.
 
Lite pyssel har givetvis också hunnits med, virkning är ju något som är lätt att ta med. En rosa döskallesjal fick det bli och tillverkningen av den har varvats med korsordslösning och bra böcker.
 
En helt underbar semestertripp har det varit och den kommer jag och min familj leva på länge. Nu återstår två underbara semesterveckor till som vi bland annat kommer tillbringa med att umgås med vänner och gå på U-port festivalen som slår upp portarna till helgen.
Kan man ha det bättre?!

fredag 12 juli 2013

Fjäril´n vingar

Dottern har ett par sandaler som hade fjärilar som dekoration, problemet var bara att dessa fjärilar trillade av hela tiden och rätt som det var var de spårlöst försvunna. Vad gör mamma Linda då? Jo, hon virkar naturligtvis två nya fjärilar. Dessutom hade ett pärlhalsband gått sönder och några utav pärlorna fick utgöra dekoration. Riktigt söta blev de.

måndag 8 juli 2013

Sommar i en burk

Eller i detta fallet 7 konservburkar. Med lite överbliven, vit utomhusfärg, limpistol och snöre kan man göra en annorlunda blomvas för sommarblommorna.
 

söndag 7 juli 2013

Hipp, hipp hurra på Elliotts födelsedag

Som jag skrev när min dotter fyllde år så är mina barn det finaste och bästa jag tillverkat och idag firar vi att vår fina Elliott fyller 6 år. Jag kan bara inte fatta att det gått så lång tid sedan vi träffades för första gången.