måndag 31 december 2012

Gott Nytt År

Ett riktigt Gott Nytt 2013 önskar jag alla där ute i bloggvärlden. 

lördag 29 december 2012

Idag är ingen vanlig dag....

...för idag är det min födelsedag....
Och det firar jag med att virka en klänning till dotterns docka och ikväll kommer hela tjocka släkten hit på kalas.

fredag 28 december 2012

Avlagda arbetsskjortor

Maken arbetar på ICA och i dagarna fick de nya arbetsskjortor. Det innebär att de gamla nu ska kasseras. Varför då undrar jag? De är vackert röda med fina små röda knappar och dessutom fyra stycken till antalet vilket innebär ganska mycket tyg som går att göra fina saker av. De åker alltså ner i tyglagret för att invänta framtida idéer och inspiration.
 


måndag 24 december 2012

God Jul

En riktigt God Jul önskar jag er alla där ute i bloggvärlden. Hoppas ni får en riktigt mysig dag full av fint inslagna paket, god mat, smaskigt godis och en dos Kalle Anka.

fredag 21 december 2012

Istället för vörtbröd, Hurtbulle

Jag bara måste tipsa om detta helt fantastiska bröd. Snabbt att göra och underbart gott.
 
HURTBULLE
 
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Smaklig måltid!

onsdag 19 december 2012

Mössa till mamma

Jag håller på att virka en mössa till mamma. Hon har valt garnet och modellen själv och det är inte sagt att den ska bli klar till julafton men jag satsar på att den ska bli det ändå. I så fall får hon den inslagen i paket.
För övrigt ska vi klä granen, eller rättare sagt granarna, idag. Vi ska ha en gran i vardagsrummet men i år ville även sonen ha en gran på sitt rum så det ska han naturligtvis få. Två granar väntar på att få komma in i stugvärmen och få vackert pynt.
 
 
 
 

söndag 16 december 2012

Min finaste pepparkaksform

För ett antal år sedan var jag med min dåvarande barngrupp på studiebesök på ett ställe där man tillverkar pepparkaksformar på gammaldags vis. Man böjer dem med diverse verktyg för att få önskad form och löder sedan ihop dem. Mycket underhållande att titta på. När frågan om någon av fröknarna ville prova så var jag inte sen att anmäla mig. Resultatet ser ni ovan och är min klara favorit bland mina formar.
 

fredag 14 december 2012

Virkad babyblå tröja

En virkad ljusblå babytröja till en liten Arvid har sett dagens ljus. Knapparna har jag vunnit i en tävling jag deltog i hos Annie på Huset nummer 10.

måndag 10 december 2012

Awarded

Av snälla Petra med bloggen Torpliv har jag fått en award. Tack söta du för den! =)
 
Med awarden så följde några frågor, jag ska försöka svara så sanningsenligt jag kan. ;)
 
Vad gör dig glad på en måndag?
Lugn och ro.
 
Vad driver dig att skriva på din blogg?
Jag är stolt över det jag tillverkar och tycker att det är kul att visa upp och framför allt gillar jag att få beröm och det får jag drösvis genom min blogg. ;)
 
Var skulle du vilja bo om du fick välja fritt?
Jag trivs väldigt bra där jag bor (hade gärna haft utrymme för ett pysselrum dock) men hade inte tackat nej till ett sommarboende i Italien.
 
Stads- eller lanttjej?
Definitivt en lanttjej.

Vad är din främsta tillgång?
Jag är väldigt hjälpsam, det är väldigt sällan jag säger nej och i så fall har jag en giltig ursäkt. Ofta är det till och med så att jag erbjuder min hjälp utan att ha blivit tillfrågad.
Dessutom kan man, om man lånar ut något till mig, vara 100 % säker på att få tillbaka den/det inom rimlig tid.
 
Vad tror du dina vänner skulle säga vara din främsta tillgång?
Tror de skulle säga samma sak.
 
Favoritmat?
Inte mycket som slår hemgjorda köttbullar med gräddsås och kokt potatis.
 
Någon känd person som inspirerar dig?
Astrid Lindgren

Tror du på tankens styrka?
Ja det gör jag. Upprepar man samma sak tillräckligt många gånger så blir det sant. (Tyvärr har det inte fungerat när det gällar att bli rik dock.)
 
Var vill du åka på din kommande semester?
Får jag välja fritt så hade jag gärna åkt till Rom på en riktig kulturresa. Jag älskar att se och uppleva saker i verkligheten.
Ska jag vara realistisk, så vill jag åka med husvagnen till Österlen i Skåne nästa sommar.
 
Vad är lyx för dig?
Att få vakna utan väckarklocka och veta att dagen är bara min utan en massa måsten. Bara jag och de jag älskar.

 
Tanken är nu att denna award ska ges vidare till 11 bloggar som har max 200 följare men eftersom jag inte följer så många så väljer jag att ge till några färre och de är:
 
 






söndag 9 december 2012

Stopp

Jag har vågat mig på att virka amigurami-figurer, tycker de är så fina och det går att virka precis vad som helst. Dessutom svämmar nätet fullkomligt över av mönster.
Efter att ha virkat större delen av ett, än så länge, hemligt projekt hade min påse med stoppning (som jag vid ett tillfälle fått av min mamma) minskat drastiskt och jag började fundera på var jag kan köpa nytt. Jag gick in på sidor som Panduro och diverse textilbutiker och konstaterade ganska snabbt att stoppning är DYRT vilket var ganska nedslående eftersom figurerna är så roliga att virka. Jag slog det tillfälligt ur hågen och började surfa runt bland pysselbloggar för att söka inspiration istället då jag dök på en blogg som stoltserade med rubriken "Virktips". Detta var jag tvungen att kolla närmare på och efter att ha läst ungefär hälften kom det strålande tipset:
Köp inte stoppningsvadd i dyra specialbutiker, köp istället IKEAs billigaste kuddar och slakta dom.
Vilken strålande idé!
Dessutom började jag fundera i bästa återvinningsstil att det måste finnas mängder av gamla kuddar som folk har liggandes som de inte längre vill ha och som jag då kunde ta istället. Nu ska det skickas ut en efterlysning bland mina FB-bekanta och ge mig ut på kuddjakt bland släkt och vänner för att se om jag får napp.

torsdag 6 december 2012

Utmaning: Eco wraping

Hos Annie, med bloggen Huset nummer 10, pågår just nu en utmaning som går ut på att slå in presenter på ett mer miljövänligt sätt. Detta kallas eco wraping. Istället för alla papper och snören som bara slängs så fort de avlägsnats från innehållet är tanken att förpackningen ska sparas för att användas igen. Det är också meningen att man ska använda sådant man redan har, dvs, inget nyinköpt material. Återvinning när den är som bäst alltså.
 
Min eco wraping gjorde jag så här:
Eftersom jag har katt går det åt ganska många kattmatsburkar och därför tog jag en sån (urdiskad naturligtvis). Jag klistrade på en liten bit överblivet tyg och en liten snutt med spets som egentligen var för liten för att kunna användas någonstans. Dessutom hade jag en gammal paradhandduk som jag inte använt de senaste 10 åren, den klippte jag en remsa ur och satte runt "magen" på burken. Över remsan knöt jag ett fint polkagrisrandigt band som jag själv fått på en present en gång i tiden. Locket gjorde jag av en pappbit som har suttit inuti en babybody som jag köpt på GeKås, även den kläddes med paradhandduk och ytterligare en liten kort överbliven spetsbit.
Resultatet ser ni ovan, blev riktigt bra tycker jag!
 
Dessutom har jag av fina Annie fått en award som jag tackar ödmjukast för. Denna award ges till mindre bloggar som har max 200 följare. Jag ger naturligtvis denna award vidare och jag har valt att ge den till:

FruNeroLindströms Hörna
En inspirerande blogg om både det ena och det andra som livet kan innehålla.
 
En härlig blogg med skapande för både stora och små.
 

söndag 2 december 2012

Att slå in en vinflaska

Igår var vi på 40- och 36-årsfest. Vi skulle bland annat ge bort en flaska bubbel. Problemet är ju bara hur man slår in en flaska på ett snyggt sätt? Enkelt! Man virkar naturligtvis ett fodral.

lördag 1 december 2012

Årets julkrans

Lite hjärtformad ståltråd klätt med granris och ett virkat hjärta pryder i år ytterdörren på vårt hus.